Pentru imunitate

CASTIGA Discount 20% Card Cadou Beboo! Aboneaza-te acum gratuit la newsletter!

Promotiile saptamanii

Urmareste comanda Urgent Cargus

Manuka Doctor - Miere de Manuka Activa 24+, 500G

STOC EPUIZAT MOMENTAN :(

20427 lei

Adauga la Favorite

Opinia clientilor

Fii primul care scrie un review

Mai multe informatii

Aceasta miere de Manuka ACTIVA 24+ este produsa de Manuka Doctor Ltd, care face parte din grupul Honey New Zealand LTD, firma membra a UMF Honey Association New Zealand care comercializeaza atat miere de Manuka ACTIVA cat si miere UMF .

 Mierea de Manuka ACTIVA, la fel ca si mierea Manuka UMF este testata in laboratoare pentru a se determina nivelul de activitate antibacteriana. Fiecare comanda pe care o livram este insotita de o copie a certificatului de  laborator din Noua Zeelanda, care certifica nivelul calitatilor antibacteriene al mierii.

Mierea de Manuka ACTIVA 24+ este indicata  pentru tratarea  infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice. Se recomanda un tratament cu 3-4 lingurite de miere pe zi urmat de un tratament de mentinere de 1 lingurita pe zi.

 Activitatea antibacteriana a mierii de Manuka ACTIVA este  peroxidica, datorata activitatii enzimei glucozoxidaza din miere care produce agentul  antibacterian peroxid de hydrogen, agent care este tolerat mult mai usor de catre organism.

Activitate antibacteriana non- peroxidica a mierii de Manuka UMF este datorata metilglioxalului (MGO), unor acizi aromatici, fenoli si flavonoizi , precum si o serie de alti compusi necunoscuti inca cu proprietati chimice antibacteriene. Ea poate provoca persoanelor mai sensibile reactii alergice sau de sensibilitate a organismului.

De aceea, in cazul copiilor,  persoanelor in varsta sau celor care dezvolta alergie/ sensibilitate la mierea Manuka UMF. se recomanda folosirea mierii de Manuka ACTIVA 20+, 24+ sau 30+ .

 

Proprietati antimicrobiene: cercetarile au dovedid ca Mierea de Manuka este eficienta in distrugerea urmatoarelor microorganisme bacteriene si fungice: 
•    Escherichia coli (E. coli) 
•    Staphylococcus aureus (Staph infections) 
•    Citrobacter freundii 
•    Proteus mirabilis 
•    Pseudomonas aeruginosa 
•    Salmonella typhimurium 
•    Streptococcus faecalis 
•    Streptococcus pyogenes 
•    Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac) 
•    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital 
•    Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

 

Studiile recente indica faptul ca Mierea de Manuka poate fi eficienta in tratarea urmatoarelor simptome si probleme de sanatate :

  • Raceli, dureri de gat , Simptome de gripa
  • Probleme ale sistemului digestiv: indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, Sindromul Colonului Iritabil, Gastro-esofagita de reflux, Arsuri, 
  • Probleme ale gingiilor

 Ce nivel ACTIV alegem?

  • Mierea  Manuka ACTIVA < 15 este  ca o miere de consum si nu este indicata pentru tratamente
  • Mierea Manuka ACTIVA 20+ este indicata pentru sustinerea sistemului imunitar dupa tratament si afectiuni usoare si recente ( raceli, dureri de gat, etc). Se recomanda in special persoanelor sensibile ( copiii, persoanele in varsta), care pot dezvolta alergii/ sensibilitati la mierea Manuka UMF.
  • Mierea Manuka ACTIVA 24+/30+  este indicata  pentru tratarea  infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice ( in special infectiile care nu au devenit acute sau cronice si nu au dezvoltat o rezistenta sporita la tratamente). Se recomanda in special persoanelor sensibile ( copiii, persoanele in varsta), care pot dezvolta alergii/ sensibilitati la mierea Manuka UMF.
  • In cazul afectiunilor acute sau cronice, care au fost tratate anterior si au dezvoltat o rezistenta sporita la tratamente serecomanda mierea Manuka UMF 18/20+ Aceasta este mierea cu efectul antibacterian cel mai puternic, dar este si cel mai rar si mai scump tip de miere de Manuka.

 

Mod de administrare:  

 Adulti:
•    Preventiv, pentru sustinerea sistemului imunitar – 1 lingurita /zi , preferabil dimineata cu 30 min inainte de masa ( goala sau pe o bucatica de paine)

•    Tratament: 1 lingurita 30 min inainte de masa, 3-4 ori pe zi

 Copii:
•    Preventiv, pentru sustinerea sistemului imunitar – 1/2 lingurita /zi , preferabil dimineata cu 30 min inainte de masa ( goala sau pe o bucatica de paine sau in lapte cu cereale/ alte lichide)
•    Tratament: 1/2 lingurita 30 min inainte de masa, 2-3 ori pe zi

 Cercetarile indica faptul ce rezultatele cele mai bune sunt obtinute cand mierea poate fi folosita in mod natural/ nediluata. Insa nu toate persoanele pot tolera  usor mierea , incat uneori este necesar sa fie diluata in lichide ( insa ,atentie, lichidele sa nu fie fierbinti, pentru a nu distruge calitatile terapeutice ale mierii) sau luata cu o bucatica de paine. Mai ales copii par sa prefere mierea in lichide sau pe paine.

 Pentru tratarea infectiilor care nu sunt localizate pe tractul digestiv este indicat ca mierea  sa fie tinuta in gura, sub limba o perioada de cateva minute si nu inghitita imediat.

 Durata tratamentului

 Durata de tratament al infectiilor variaza in functie de gradul de infectare. Se recomanda un tratament de minim 1 luna ( 2 borcane de Miere de Manuka de 500g), dupa care este bines a se reface analizele pentru a se vedea evolutia. Tratamentul trebuie continuat pana cand analizele confirma elimiarea factorului de infectare. Chiar daca va veti simti mult mai bine dupa cateva zile sau o saptamana, tratamentul nu trebuie intrerupt pana nu se verifica eradicarea factorului de infectie.

 Se recomanda apoi un tratament de mentinere de 1 lingurita/zi ( 1 borcan de miere de 500g ajunge 6 saptamani) pentru inca 2-3 luni. Acesta va ajuta la stimularea sistemului imunitar si reducerea riscului de reinfectare in viitor.

Atentie: Nu este indicata pentru copii sub 18 luni. Este important ca femeile insarcinate  si care alapteaza sa ceara avizul  medicului inainte de a folosi mierea de Manuka. Diabet: Studiile clinice au indicat ca Mierea de Manuka este o solutie mai buna decat zaharul pentru diabetici, insa persoanele suferind de diabet trebuie intodeauna sa consulte doctorul inainte de a introduce mierea in dieta lor.

 

Mierea de Manuka este o miere monoflora , unica in lume , adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande. Mierea de Manuka a fost utilizata pentru proprietatile sale medicinale de catre triburile Maori si primii colonisti europeni timp de secole, cu mult inainte ca proprietatile deosebite ale acesteia sa fie cercetate si validate de catre medicina moderna.

Proprietati antimicrobiene: cercetarile au dovedid ca Mierea de Manuka este eficienta in distrugerea urmatoarelor microorganisme bacteriene si fungice: Escherichia coli (E. coli),  Staphylococcus aureus (Staph infections),  Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa,  Salmonella typhimurium,  Streptococcus faecalis,  Streptococcus pyogenes, Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac),  Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital,  Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

 

1.    Mierea folosita intern:  Raceli, dureri de gat , Simptome de gripa,   Probleme ale sistemului digestiv: indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, Sindromul Colonului Iritabil, Gastro-esofagita de reflux, Arsuri,   Probleme ale gingiilor

2.    Mierea folosita extern (creme tratament pe baza de miere) :  Rani, arsuri, infectii, ulcere ale pielii, infectii de spital (Staphylococcus aureus ),  Eczeme, Psoriasis, Acnee,  Dermatite, intepaturi de insecte si albine, eruptii cutanate, Pecingine, Picior de atlet, prurit, ciuperci ale unghiilor, infectii cauzate de ciuperci

Review-uri